Gå til hovedindhold

Valgfag for 9. klasse

Ved du hvad du skal vælge som valgfag? Holmegaardskolen tilbyder de fire obligatoriske valgfag for 9. klasse i 2021-2022, som du kan læse mere om her.

Indhold

Som kommende elev i 9. klasse, skal du vælge et valgfag, som du skal have i skoleåret 2021-2022.

Du SKAL have ét valgfag - og på Holmegaardskolen er vi aktive og kreative i valgfagene i det første halvår, mens vi i andet halvår er aktive og kreative ind i dansk og matematikkens verden. Her vil lærerne dele jer i forhold til de områder, I skal styrkes i fagligt. De fleste bliver boostet i både dansk og matematik.

Du skal vælge to valgfag i prioriteret rækkefølge. Det er et lovmæssigt krav, at du skal have ét valgfag, derfor skal du overveje grundigt hvilket fag, du vælger. Vi prøver så vidt muligt at opfylde din 1. prioritet, men vi kan ikke garantere, at det kan lade sig gøre for alle.

Når holdene er fordelt, vil du få besked på AULA.

Tal med dine forældre, kammerater og lærere om dit valg, så du er sikker på at vælge det rigtige, - du skal være omhyggelig, da valget er bindende og der bliver ikke mulighed for at vælge om.

Det er obligatorisk at alle elever på 9. årgang skal have ét valgfag, men der er særlige tilfælde, hvor du kan søge om dispensation fx:

• Hvis du dyrker eliteidræt svarende til minimum 10 timer om ugen i klub/forening foruden deltagelse i kampe/konkurrencer/stævner mm.
    • Hvis du modtager undervisning på Musikskolen svarende til 60 timer årligt.

Dispensation kan kun søges for første halvår, og hvis du skal søge om dispensation ud fra ovenstående, skal du henvende dig på afdelingsleder Lone Christoffersens kontor.

Du skal udfylde tilmelding til valgfag senest mandag den 12. april 2021
    Tilmeldingen kan afleveres ved at tage et billede og sende det til klasselærer eller til skolesekretær Lene Hansen i AULA senest 12. april 2021

Du kan vælge imellem disse fag:

Er du til udendørs aktiviteter?
    - så skal du vælge friluftsliv.

Du vil få kendskab til friluftslivets alsidighed og udvikle lyst til at bevæge dig og være aktiv i det fri – du skal være indstillet på at cykle med cykelhjelm til forskellige aktiviteter.

Du vil udvikle færdigheder for at tage ansvar for dig selv, og indgå i et forpligtende fællesskab under hensyntagen til naturen.

Du vil blive udfordret fysisk på flere områder fx cykle, vandre, orienteringsløb, bål og ture på vandet.

Der spilles volleyball over alt, og volleyball er den idrætsgren, som har flest medlemmer i verden, og her på Holmegaardskolen har vi en tradition for at klare os rigtig godt i volleyball.

Alle kan spille volleyball, da man skal rotere rundt på alle pladser – man kan altså ikke nøjes med at gøre sig god til én ting, fx at score mål. Alle er dermed lige vigtige for holdet, og alle kan være med, uanset niveau og form.

Vi vil fokusere på teknik, taktik og masser af spil, og vi vil forsøge at finde andre hold, som vi kan spille kamp mod.

Så hvis du vil blive bedre til volley, skal du helt sikkert vælge volley som valghold.

Er du vild med film? - så er valgfaget Film og Medie måske lige noget for dig.

Her skal vi arbejde med filmproduktion og filmanalyse, det betyder, at vi både skal se, tale om og producere små film.

Vi skal se bag om film, analysere og blive klogere på mange af de trin som indgår i filmproduktion.

Vi skal blandt andet arbejde med reklamefilm, dokumentar og kortfilm. Vi kommer til at arbejde både med teori og praksis. Det bliver super sjovt og lærerigt.

Elsker du at være kreativ eller har du lyst til at blive det? - så skal du vælge valgfaget KREA.

Her vil vi fordybe os i forskellige projekter – og afprøve vilde idéer og du får lov til at skabe dit eget design eller din helt egen kunst.

Du kommer til at arbejde med forskellige former for kreativitet fx tegning, maleri, keramik, - eller du kan sy og strikke, - der er mange muligheder.